Hu og hei 2017 (07.10.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bymarka
Arrangør: NTNUI
Disiplin: Ultra ultra lang
Distanse: 38.48 km
Tid: 267:23
Fikk snusket godt fra meg dagen før og startet ca 2 min bak med et bra felt rundt meg. Været på starten er mildt sagt forferdelig! 1 grad og sludd gjorde det veldig guffent på starten.

S-1: Veivalget var egentlig ikke så mye å lure på. Hadde nok med å henge med Blomseth Johnsen og Deisz nedover stien. Inn i skogen ved 1. posten ble vi spredt og jeg dro altfor mye til høyre. Det hjalp heller ikke mye at jeg tegnet postringen altfor tjukk. Det gjorde det mye vanskeligere å ta seg igjen. Kjipt å starte Hu og hei med å surre rundt i flere minutter..

1-2: Her også var veivalget ganske enkelt. Det var ikke særlig motiverende å løpe med løpere som startet flere minutter bak. Men prøvde å ikke la meg knekke så tidlig i løpet. Posten var litt lettere å finne denne gangen heldigvis!

2-3: Pga de våte myrene gikk ruta på sti via Marka. Løp i et lite Trollelg-tog med Mjølhus og Tegdan.

3-4: Fortsatte stiplanen til 4. Trollelg-toget var historie. Kom akkurat samtidig som Tegdan til posten som løp en høyrevariant. Det var utrolig vått i marka. Stien fra Rønningen var en eneste bekk.

4-5: Endelig et skikkelig langstrekk! Men ikke så utfordrende veivalgsmessig. God stemning på bålposten.

5-6: Ville løpe mest på sti. Da ble det via Fjellsæter og Kobberdammen. Kutta over myra og ned til posten.

6-passering: Opp igjen ble det samme ruta, bare litt mer på sti.

Passering-7: Omtrent helt likt strekk ut fra passering som i fjor. Kunne derfor bruke mer tid på å fylle opp tanken litt.

7-8: Det måtte komme. Et langt og blytungt strekk. Heldigvis ikke så vanskelig o-teknisk. Ble fotfulgt av en ikke-o-løper hele veien. Begynte for alvor å merke kjøret ved Kvistingen, men beina fungerte fortsatt.

8-9: Hurra, et nedoverstrekk! Hadde fortsatt en klegg bak meg, som nektet å dra en meter. Fornøyd med gjennomføringen.

9-10: En liten fortvilelse kom da jeg så strekket. Vintervassmyra var for våt, Grønlia var for langt. Gikk derfor for en slags rettpå-variant. Etter den tøffe stigningen, var det ikke det samme trøkket i beina lenger. Tempoet var derfor litt nedsatt og noen krampetrekninger kom av og til. Heldigvis var ikke "kleggen" mye piggere.

10-M: Ingen Hu og Hei uten et tungt sistestrekk, og 2017 er intet unntak. Fulgte veien til høyre var eneste alternativ. Beina fikk litt sjokk når underlaget plutselig ble hardt, men det gikk seg til. "Kleggen" kom for første gang opp på siden og kom med noen utsykende kommentarer. Tok noen brå vendinger ved Fjellsæter for å riste han av meg. Bakken opp til Studenterhytta var brutal, men "kleggen" slapp endelig noen meter og årets Hu og hei var fullført! Viktig å ikke bli slått av ikke-o-løpere og fornøyd med å sette klar pers med 14. plass.
Vis kommentarer (0)
 
Hu og hei 2017 (07.10.2017) Hu og hei 2017 (07.10.2017)